Mas Paillet- Mont du Roy- 2017 – Rosé – Coteaux d’Ensérune – Languedoc

85,00 DKK - 94,00 DKK

På lager

Antal Pris
1 - 5 94,00 DKK
6+ 85,00 DKK
x

Mas Paillet Mont du Roy 2017. Rosé. Coteaux d’Ensérune. Languedoc

Vi starter med maden til den her vin…Mas Paillet- alle tre rose, blanc og denne rose.. er mad vine.. De skal på bordet..til mad.. og helst til en masse grøntsager… det grydestegte blomkål med østersmayonaise- det bagte selleri der halshugget bliver fyldt med brunet smør og stegte mandler- aspargesen med skinke fra din lokale slagter´s skinkehotel- spinattærten med butterdej- og perlespæltottoen med majs og høost med basilikum… bare mange dejlige grøntsager.. knuste kartofler med løvstikke og ristede solsikkekærner. Mange siger selv fisk.. men det gør alle vin entusiaster der ikke ved hvad de ellers skal sige

Vinene er certiceret med det økologiske EcoCert. Det betyder at de er produceret på biodynamiske metoder, som økologisk dyrkede druer, uden sprøjtemidler eller kunstgødning. Mas Paillet Mont du Roy bliver dyrket af familien Paillet fra Coteaux d’Ensérune distriktet i Frankrig. Vingården har været ejet af familiens i de sidste 4 generationer.

Realiteterne er- at det er en rosévin fra producenten Paillet. Året der blev plukket druer til denne vin er 2017. Færdig indeholder den 13% alkohol. Dyrket økologisk. Landet er Frankrig, området Coteaux d’Ensérune, Regionen Languedoc.  Druerne der er i flasken- er stadig i det uvisse. Flasken er lukket til med prop og indeholder 750 ml. fantastisk velsmagende madvin.

Man drikker Rosé om sommeren.. Det er ligesom årstiden. Igen et åndsvagt narrativ. På restauranten er det legalt at skrige rosé..så længe det er varmt-  men hvorfor egentligt kun om sommeren. Rosé er rødvinen hvor skallen lige når at give lidt farve fra sig. Det er vinen med rødvinens karakteristika og hvidvinens liflighed. Hvem vil ikke lige håndpille et kilo søkogte koldvands rejer fra Nordsøen i november.. og drikke iskold råzee til lyden af flammerne i pejsen. Jeg spørger bare- hvem vil ikke det ?