Tilbud

Kvindesind

1.157,00 DKK 1.000,00 DKK

Ellen foreslog, at denne kasse skulle hedde KVINDESIND. Fuld af følelser, som hun er. Da vinene skulle vælges, blev hun i tvivl eller optaget af noget andet, og bad mig tage over. Flyvsk som hun også er. Navnet skulle vi holde fast i – men hvad mon putte i kassen? Hvad rummer et kvindesind?

 

245,00 DKK - 270,00 DKK
70,00 DKK - 77,00 DKK
95,00 DKK - 105,00 DKK
145,00 DKK - 160,00 DKK
250,00 DKK - 275,00 DKK

Kun 8 tilbage på lager

x
Kategori:

Jeg vendte mig mod Tove Ditlevsen for inspiration – navnet på kassen var dog planket fra hende. Og – uha uha uha – hvilke kvindesind finder man ikke i hendes forfatterskab? For dem, der bedst husker De Evige Tre eller Så Tag Mit Hjerte fra gymnasiet eller poesibogen, skal der læses op!

Toves kvindesind er beduggede, bedøvede, bedrøvede, distancerede, kyniske, fulde af skam, fulde af længsler – og allermest længes de efter døden. Og når døden ikke er til stede, længes de i hvert fald væk fra livet. De er mødre, hustruer, elskerinder, døtre, piger, kunstnere. De er martrede og mangetydige. De svigter mænd og børn og omgivelser fra en ende af – de trives på sindssygehospitalet og mistrives i pænt selskab. De krymper sig under deres børns blikke (”som gør de et stille regnskab op”) og magter ikke at vise interesse ved forældremøder. De vil dø en vinternat, de vil dø for egen hånd ude på Kvindehjemmet, de vil ligge i en kulsort kiste i en vinrød kjole med vide ærmer, de vil stedes til hvile i den bare muld – dødslængslen er den røde tråd gennem digtene.

Med Toves rystelser i nervesystemet vendte jeg – bevæbnet med en bredde i synet på kvindesindet – tilbage til mit og Ellens liv og kvindesind. Og det fik mig til at vælge:

To små smukke flasker rosa champagne kun for to. Dem vil jeg gemme til helt særlige stunder, skænke for min trætte elskede og lægge min hånd om hans nakke. De to vigtigste flasker i kassen.

To uhøjtidelige flasker med bobler fra Italien – en Prosecco og en brusende, lyserød rosé. Dem vil jeg reservere til livets lette fredage (på alle ugens dage). De kan åbnes uden den store omtanke, og får forhåbentlig hurtigt ben at gå på.

Terras Gauda Albarino er en tung, fyldig og fed hvidvin fra Spanien – med den i glasset vil jeg byde gæster på en krydret gryderet og lunt brød – en hjertevarm stund i vinterens mørke. En hvidvin, der kan dublere som rødvin. Sidste vin er en skøn rød Bourgogne, den vil jeg åbne, når min vinglade far kommer på besøg – den skal nemlig serveres for gæster, der vil sætte pris på den.

Vi pakker 20 kasser Kvindesind og lægger DER BOR EN UNG PIGE I MIG, DER IKKE VIL DØ af Tove Ditlevsen i en af dem.

– Dagmar