Chateâu Tournefeuille 2016- Bordeaux

195,00 DKK - 215,00 DKK

Hvad drikker protreptikeren..filosoffen og vinhandleren.. når de mødes i det sene…..

Det er hvad protreptikeren, filosoffen og vinhandleren drikker. når de mødes i den sene aftentime.. de drikker Pomerol- Le Lande de Pomerol… fra huset Tournefeuille.. – og skuer baglæns mens de skaber ord der danner mening…

Det burde være Dagmar der skrev den her introduktion til vinen fra Le Lande de Pomerol. Det er ikke fordi jeg ikke kan lide den- det er bare mere en Dagmarsk vin. Den vil stå godt på hendes hvide damask dug når de søfarende vender hjem og hun har kreeret en brutal reproduktion af Isak Dinnesens gæstebud i Bergen. De farserede vagtler i butterdejskiste- nu som agerhøns med rørhatte… og skildpaddesuppen med hjerneboller som kalvehaler med gulerødder og knødel..eller den porøse baba der bliver søbet i mere rom end vanilje. Bourgognerne har hun skiftet ud med Bordeauxer. Man kan smage dem for sig. Deres mørke klæder de høje træpaneler. Fra karaflen slynget til de tørstige opdagelsesrjsende- holdes glasset op i petroleumslampens skær.. . Vin er kun lys holdt sammen af væske..kan man høre citeret omkring bordet. Tobakken søulkene sidder og bapper indenfor, blander sig ligefremt med vinens duft. Den kan drikkes og så kan den bælles- den er enestående og så er den også læskende.. Det er ikke en vin man kan imponere mig med.. det er den for stordreven til- men når jeg nu skriver er det fordi at det var mig der sad med ved bordet i karnappen – hen over violinerne- hvor vinhandleren skænkede de første glas til sin ven protreptikeren…. begge professorer i ord. I begyndelse var ordet, og ordet var oinos.. For at vi bedre skulle kunne fornøje os- klukker de sammen og skåler .. Blev oinos glemt og fester forstemte, Den kanaæiske kunst atter oinos os sendte… og sådan udkrystalliserer de deres kringlede beruset tanker til en ode de kun begge forstår.. fordi de har indtaget den samme blanding..

Huset er i sig selv over 235 år gammelt- som den historie de nyder at spille på bordet. Det ligger der med udsigt over Petrus højdedraget. Det skifter lidt med sammensætningen af druer- men der er altid meget Cabernet Franc og tilsvarende mindre Merlot.. år 16 blev det til 90/10 og der er ingen kemiske ukrudtsmidler- kun manuel bearbejdning. ligefremt sundt kan man måske sige.

 

Antal Pris
1 - 5 215,00 DKK
6+ 195,00 DKK
x

Realiteterne er- at det er en Rødvin fra huset Chateâu Tournefeuille. Året der blev plukket druer til denne vin er 2016. Færdig indeholder den 13,5 % alkohol. Dyrket konventionelt og lukket med kork. Lagring: 100 % af vinen er lagret på fransk egefade- i hvertfald i 3 måneder- Landet er Frankrig, området Bordeaux og druerne er 90 % Merlot, 10 % Cabernet Franc og et splash af poesi og en dråbe sulfit. Flasken er lukket til med kork og indeholder 750 ml. fantastisk vin.