Château Thivin - Beaujolais - Bourgogne

Château Thivin 15. Clos de Rochebonne. Beaujolais Blanc - Biologique
Der findes ikke mange 15'ere tilbage. Knud stak med 40 flasker i sidste uge.. og efterlod os tilbage med de sidste, der er i Kongeriget. Der er heller ikke så mange, der producerer hvidvin i Beaujolais… og slet ikke som Thivin.. det bærer præg af sol.. det er selvfølgelig Chardonnay..
Han serverer den til fisk og skaldyr, siger han.. men jeg kan se, at den ryger på bordet - også til de lyse fjerkræ.. Jeg synes, det er en vintervenlig vin. En vin, man kan varme sig på. Den er høj på alkohol. Drikke den af flasken.. det er selvfølgelig ikke så kønt.. men det er kraftig vin uden dikkedarer.. biodynamisk naturligvis. Og sådan som man forestiller sig kraftig Bourgogne skal laves… og drikkes i tykke glas.. med krydret gris på gaflen.. med champignonsovs.. og pommes fritter.. og salat..
Realiteterne er at det er en hvid vin fra producenten Château Thivin. Året, der blev plukket druer til denne vin, er 2015. Færdig indeholder den 14% alkohol. Dyrket biodynamisk og afstilket i hånden. Lagring: xx måneder. Druerne tilgået flasken er 100 % Chardonay. Flasken er lukket til med kork og indeholder 750 ml. Kraftig velsmagende hverdagsvin fra allerbedste skuffe…

- Ellen