Terras Gauda

Jeg spejder ikke ud over havet, han må komme til mig. Dagene går ikke med længsel, men med livet. Børnene, pengesager, pligter, husholdning, livsnødvendige fællesskaber. Han skal være smuk, sådan en sømand, ellers bliver hans fravær for tungtvejende. Jeg ved han er min, jeg er hans lod. Hans skæbne og det tyngdepunkt, han graviterer imod. Og han er smuk nok.

- Dagmar (sømandskone)

Vi har to hvidvine fra Terras Gauda - en til sømænd og en til cowboys. Og ikke mindst de kvinder, der godt kan lide sømænd og cowboys. Vinene er skønne, og man bør bare gå ombord for en følelse af spansk jord og flamenco. Og smukke mænd..

Vidunderlige til fiskefileter eller fjordskrubber ''Bonne Femme’’, som sømanden hjembringer. Store, faste fede og med en distinkt smag af frisk fisk. Fileteret med det samme, og dampet i vinen.. Måske med sauteret efterårsspinat med løg og urter? Perfekt med en rigtig velsmagende bechamel-sauce til - spædet op med vinen og rundet af med dansk vesterhavsost, og rigtig meget friskrevet muskatnød.

Rester kan blive til en gratineret ret med hjemmelavet, grov rasp. Dagmar spilder ikke det uspiste brød, hun har jo selv stået og bagt det! En lidt sammenkogt og kraftig fiskeret. Albarino-druen har i forvejen en smule muskatnød over sig..