Domaine de al Douaix - Arcenant - Côte-d'Or - Bourgogne

Bourgogne Blanc .. entry level.

Vinimportøren stod der i bare tæer - med bred bringe - og havde svært ved at få alle ordene ud over læberne på samme tid. Det tog også tid.. for ord er en samling af tanker - og hvis man har mange tanker… ja, så giver det sig selv. Bourgogne Blanc - hvor starter man? Pocheret laks med Hollandaisesauce var serveret på bordet med de fire gæster i gæstehuset. Der var i skålene ved siden af spinat stegt med skalotteløg og citronskræl, og dampede hvide sommerasparges fra Mosel i Tyskland. Von der Mark havde insisteret på at proppe et par store bundter ned i min taske efter en weekend med fest.. Der skal noget til at tage fedmen - men også noget til at spille op til laksen. Det kunne også have været gedefrikadeller med spæk i.. og nye kartofler. Eller måske lyst svin i hvidvin med champignoner, laurbærblade og en stjerneanis.. Der, hvor der allerede er taget stilling til salt-syre-fedmebalancen i retten kommer Bourgogne Blanc ind.. Dagmar ville gå i kælderen og hente Meursault eller Chassagne Montrachet.. men vinimportøren var insisterende. I må have noget, der stikker dybere på et tidligere tidspunkt. Noget enhver bryllupsgæst vil sætte pris på.. Noget, der ikke stikker af prismæssigt - men stadig er velmodnet - fadlagret - ravgyldent - og vedholdende i kroppen. Vi tager ham her.. det holder hele året..

Siden kom Pinot'erne med i kassen.. – det er i de små producenter, at det store sker..

- Ellen