Erick de Sousa & Fils - Champagne - Avize

Jeg var med min far og vinhandleren i Champagne. Det er en del år siden. Mit udvekslingsophold i Paris havde tæret på mig. Jeg var ung, og de mange lange dage med undervisning og børnepasning var belastende. I mit lille studie på 6. etage under taget på en skøn pariserbygning lige ved Place de Montholon var tiden blevet lang. Min far kom ned fra København og hentede mig. I lejet bil kørte vi til Avize. Jeg blev køresyg undervejs og sov derefter det meste af de tre timer, det tager at nå frem til Champagne. Februar i Frankrig - på vej mod øst - er smukt, men jeg så det ikke… Hos Selosse kom vinhandleren os i møde - good looking i hør og silke med flot tilbagestrøget hår. Arbejdsdagen indledte vi med en smagning plus frokost der. Jeg kunne se, at far var imponeret af ham .. Jaques Selosse.. jeg selv… skulle lige til mig selv – og det var først efter frokost, at jeg egentlig kunne samle mig om det, vi skulle… nemlig smage champagne. Vi flyttede videre til en anden producent - Erick de Sousa og sønner.. Vi startede ved de små tønder, han pionerer sit felt med…..Årets høst.. sur og uforståelig most – umuligt at forestille sig skal blive vin.. men Erick er alkymist.. Et par høje hæle med spids pen fra The Wall Street Journal havde aflagt smagebordet besøg dagen før - så helt friske stod i lige linje de sidste 30 årgange.. lige til at møde.. Jeg kørte bilen hjem til Paris..og siden har der været de Sousa på vinkortet…

- Ellen